organisational change

Verandering is de nieuwe status quo

Change is een continu proces van verbeteringen en aanpassingen

It is not the strongest of the species that survives, It is the one that is most adaptable to change

Organisational Change

Change is een continu proces van verbeteringen en aanpassingen. Wat ooit een verbeterproces was kan een aantal jaren later weer verouderd zijn en toe zijn aan een verandering. Het is een oneindig proces dat continu moet worden gemonitord en worden aangepast waar nodig.

Zo heeft een organisatie ooit een support center opzet in Engeland, dit vanwege de kosten en focus op toegevoegde waarde in de lokale landen. Na een aantal jaar succesvol te zijn geweest is er weer gekeken naar de efficiency en kosten van dit kantoor en is er besloten dat door andere veranderingen in de business er meer agile gewerkt kan worden in de lokale markten en besloten om deze support taken weer terug te brengen in de lokale organisaties / kantoren.

Dit was een van mijn grootste Organisational Change managementproject. Naast het ontmantelen van een kantoor met +90FTE’s moesten we parallel al deze taken succesvol transformeren naar de lokale kantoren, denk hierbij aan het aannemen van lokale werknemers, trainen van de nieuwe en huidige lokale werknemers. Dit alles moest gepaard gaan zonder verlies van performance.

Deze hele operatie duurde 6 maanden en is een van mijn meest succesvolle Organisational Change managementprojecten van de afgelopen jaren.

  • Bedrijf:

    Tradedoubler

  • Change Manager:

    Marcel Chaudron

  • SHARE: